Ozone 3 – o mașină compactă de oraș

Primul contact cu micul Ozone l-am avut la sfârșitul lunii mai, când după ridicarea restricțiilor de circulație am realizat un test paralel între Hyundai Ioniq (Ionica) și Peugeot e-208.

Nu am avut atunci timp pentru a-l conduce, dar după excursia pe Transalpina cu noua Kona (proaspăt intrată în garajul proiectului nostru), într-o pauză binevenită de încărcare la Sibiu, am reușit să parcurg primii kilometri cu Ozone 3, un automobil compact destinat traficului urban.

Kona și Ozone 3 în parcarea Kaufland Sibiu

Trecerea de la volanul Konei (un SUV de dimensiuni mici) la cel al Ozone-ului (o mașină mică de oraș), a fost un salt brusc. În Kona ești răsfățat cu toată tehnologia secolului 21, de la scaune cu reglaj electric, la aer condiționat automat, ecrane cu touchscreen și sistem de acces și pornire fără cheie, pe când Ozone-ul este o mașină cât se poate de simplă, care însă oferă o deplasare rapidă, ușoară și ieftină în oraș (aproximativ 10 RON pentru o săptămână de circulat în oraș).

Am avut parte de o zi călduroasă în Sibiu, dar sistemul de climatizare a făcut față cu brio, introducând aer rece în habitaclu foarte repede, chiar dacă mașina era înfierbântată de la statul în soare.

Sigur că scaunele nu sunt la fel de confortabile ca în Kona sau că zgomotul motorului electric și a reductorului sunt prezente în habitaclu, dar pentru drumuri scurte de oraș, Ozone-ul se potrivește perfect si pretul de achizitie este de TREI ORI MAI MIC.

Am fost uimit de raza de bracaj foarte mică, care împreună cu dimensiunile compacte ajută la manevrarea mașinii fără probleme în locuri strâmte de parcare și pe străzi înguste. De asemenea, spațiul pentru pasageri este suficient.

La finalul articolului se găsește o mică galerie foto cu Ozone 3 și Kona.

La volanul Ozone-ului, cu Porsib Sibiu în fundal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.