Primul Polestar 2 a fost livrat în Europa

Am scris în repetate rânduri, cu mult entuziasm, despre cele două modele Polestar, despre primul pentru performantele de excepție rezervate colecționarilor înstăriți, iar despre al doilea fiindcă promite foarte mult bine în universul paralel al electromobiliștilor.

Cu o istorie presărata de numeroase victorii în competițiile auto, firma Polestar a fost achiziționată inițial de Volvo, cu planul de a înnobila și accelera robustele modele suedeze, pentru a concura cu seria M de la BMW, AMG de la Mercedes, S de la Audi, etc.

Cu multa încredere in electrificare, atât conducerea Volvo cât și părintii actuali de la Geely, au decis ca Polestar va deveni o marcă 100% electrică.

Chiar dacă primul model, Polestar 1, este un hibrid ce excelează printr-un design simplu scandinav, dar încântător, Polestar 2 are o forma originală și tehnologie ce rivalizează îndeaproape cu Tesla Model 3.

La întâlnirea de la IAA în 2019, ultima ediție de la Frankfurt, am rămas foarte plăcut impresionați de interior, un capitol la care Model 3 lasă de dorit, pentru cei ce nu apreciază simplitatea modelului californian.

Nu de mult am anunțat deschiderea listelor de înscriere pentru Polestar 2 în Germania, iar săptămâna aceasta am aflat ca primul exemplar destinat pieții europene a fost livrat la Gotheborg, orașul suedez unde își are sediul firma Volvo.

Intre timp au început sa apară și review-urile superlative la adresa primului model 100% electric din gama Polestar. Rămâne doar să urmărim cum stă fabrica din China cu capacitatea de producție, mai ales că în curând pe aceeași linie de asamblare se va monta și SUV-ul Volvo XC40 Recharge, primul model 100% electric sub brandul Volvo, care are în prezent mare succes cu hibrizii plug-in.

Promisiunea lui Hakan Samuelsson, CEO Volvo, că electrificarea la Volvo are prioritate a devenit o realitate și faptul că lansarea lui Polestar 2 nu a fost întârziată din cauza întreruperii activității în contextul pandemiei, este un semn foarte bun, despre atenția și resursele alocate de Geely si Volvo pentru o lansare la timp și încununată de succes.

De abia așteptăm primul test drive!

Alte articole cu detalii tehnice despre Polestar, comparația cu Model 3 și strategia de electrificare Volvo:

  1. Industria auto dupa pandemie – scenariul Volvo
  2. Polestar 2 – prezentare si productie (episodul I)
  3. Polestar 2 – performante, interior si service (episodul II)
  4. Polestar 2 se poate comanda cu livrare in iunie 2020 (in Germania)
  5. Polestar 2 ajunge la timp si cu pret redus in SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.