După 17.500 km parcurși iarna, Dacia Spring adulmecă primăvara

Odată cu ghioceii crește și autonomia Spring-ului. Dacă e sa fim foarte sinceri, crește autonomia oricărui model electric, fiindcă la temperaturile actuale:

  • energia regenerată este mai mare decât cea consumată pentru climatizare,
  • procesele electrochimice din acumulatori Li-ion se desfășoară mai bine decât la temperaturi joase,
  • numărul și durata de utilizare a consumatorilor suplimentari (scaune, volan, ștergătoare) este în scădere.

În plus, viteza de încărcare crește, ceea ce încurajează electromobiliștii să pornească la călătorii tot mai lungi, așa cum vom vedea mâine la Reșița, cu ocazia primului eveniment organizat de proiectul Electromobilitate în colaborare cu primăria din Reșița.

Marcel a parcurs 17.611 km cu Springul, majoritatea de iarnă, începând din Septembrie 2022

Pe baza consumului și autonomiei estimate în ultimele zile, Marcel vine cu Spring-ul de la Brad, iar Doina și Wiwi se vor deplasa cu Citigo de la Timișoara. Apariția micuțelor mașini electrice „de oraș” la sute de kilometri de casă sunt dintotdeauna o surpriză pentru publicul neavizat.

Pentru participanții la precedentele ediții ale întâlnirilor electromobilistice, prezența unui e-Up sau Citigo au devenit obișnuite. Cine a citit despre călătoriile lui Marius cu prima dragoste electrică (e-Up) de la Câmpina la Iași, pe litoral sau clisura Dunării, înțelege pe deplin că nu este vorba de o limitare tehnică a mașinilor, chiar atunci când încărcarea durează mai mult, ci de una psihologică.

Consumul mediu săptămânal

Pe baza consumului mediu din ultima săptămână din februarie și a capacitații specifice acumulatorului cu care este echipat fiecare model, colegii noștri estimează autonomia pentru a determina punctele de reîncărcare la un drum mai lung.

Privind la istoricul din primăvara trecută, este evident că autonomia va mai crește în curând cu încă 15% – 20%, în funcție de stilul de condus și condițiile meteo de deplasare.

Pentru cei interesați să se întâlnească la Reșița cu o parte din echipa proiectului Electromobilitate, iată modelele a căror proprietari au confirmat participarea și județele de unde vor porni pentru întâlnirea de mâine, sâmbătă 5 martie, ora 11:30, în fața primăriei din Reșița.

Articole despre călătorii pe distanțe mai lungi cu cele mai mici modele din garajul nostru virtual:
VW e-Up!
Dacia Spring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.