- In luna August, bordul mașinii arată ca am parcurs 2719 km;
- Iar aplicația Car Manager arată ca am utilizat 363kWh;
- Astfel, rezulta ca am consumat in medie 13.7 kWh/100 km;
Tot din aplicația CarManager, cheltuielile de alimentare, luând in considerare și aportul panourilor foto-voltaice, sunt: 81 lei (2.98 lei/100km).
Aplicația FotoSolar, dedicată monitorizării activității sistemului fotovoltaic, sintetizează pentru luna anterioară că am produs/consumat casnic: 3.0/1.12 MWh;
Tot la cifre, luna August a adus și revizia la 120.000 km, ceva mai consistentă la operațiuni/materiale (25/75%) și bineînțeles și la preț:
– înlocuit filtru habitaclu,
– înlocuit lichid de răcire,
– înlocuit lichid de frâna,
In total 1029.21 lei;
Acest August în flăcări, la propriu în unele locuri și situații, dar și la figurat, a fost o lună plină de mici excursii de 1-2 zile, printre drumurile obișnuite din jurul localității de domiciliu, ceea ce a mărit procentual ponderea alimentărilor din producția proprie a panourilor foto-voltaice.
Astfel, am ieșit pentru weekend la o cabana de pădure lângă Vălenii de Munte,
- la Curtea de Argeș
- la un hotel pe malul Oltului la Călimănești-Căciulata,
și în timpul săptămânii până la niște rude la Bârlad, în inima Moldovei.
Bineînțeles drumurile au fost pe de o parte liniștite, curate și eficiente, iar pe de alta parte aglomerate, presărate de indisciplina și teribilism, semn că până la convergența între tehnologia elelectromobilității și calitatea participanților la trafic, raportat la infrastructura rutieră, mai este cale lungă….
Aș mai adăuga că pe drumul spre Moldova, pe așa numitul Drum al Morții, Buzău-Râmnicu Sărat-Focșani, acea șosea cu o banda și jumatate, ai parte de o experiența terifiantă, în care trebuie permanent să:
- îți negociezi poziția față de cei din spate care circulă, evident mult peste viteza legală,
- față de cei pe care vrei totuși să ii depășești, pentru că din cine știe ce motive merg prea încet,
- dar și față cu cei care vin pe contrasens, lângă axul drumului și când nu au loc sa depășească vin pe sensul tău de mers. Totul cam pe principiul “scapă cine poate”….
Un lucru bun însă a fost că în toate deplasările din vara asta, și nu numai, indiferent de destinația aleasă sau traseu, am constatat că stațiile de încărcare sunt suficiente și disponibile, ne mai fiind nevoie să car după mine încărcătorul mobil sau cablul prelungitor.
Vine toamna și sezonul rece parcă se întrevede la orizont, deși încă pare că e vară.
NOTA: daca ați uitat, sau poate nu ați știut, Radu a adunat cu ZOE peste 121.000 km în trei ani în tară și străinătate, FĂRĂ ca mașina să dispună de încărcare rapidă!
- Dincolo de 118.000 km, cu Renault Zoe pe plaiuri bihorene
- În Grecia cu Renault Zoe, fără încărcare rapidă
- Cu Renault Zoe la CoBuild-Ciugud – ”o experiență neprețuită”
- Renault ZOE – 2022 OctoberEVTrip
- Renault ZOE – călătorie în Slovenia, concluzii finale (episodul 5)
- Sejur transilvan de august cu ZOE
- 1850 kilometri de vacanță electrică cu Renault ZOE
Pasionat de masini din frageda copilarie, conducator auto cu destula vechime si mai multe categorii pe permisul de conducere, cu ceva cunostinte tehnice, dar mai ales dornic de experiente noi;