#konașii: săptămâna #34 și relația cu reprezentanțele

Informațiile pentru săptămâna #34 în echipa Kona și continuarea unei dezbateri legate de comunicarea cu cei care ar trebui să ofere servicii post vânzare, reprezentanțele și importatorul.

Relația cu reprezentanțele Hyundai

Este nevoie de o adevărată muncă în unele momente pentru a obține o programare în reprezentanțele Hyundai. E-mail, telefon, whatsapp sunt uneltele de comunicare și depinde de multe ori de cum ți-ai construit relația cu persoanele care sunt la celălalt capăt al ‘firului’.

Mesajul de service vine invariabil când ne apropiem de borna de 15.000 km parcurși de la ultima revizie.

Pe mine acest mesaj m-a prins pe un drum lung. Am știut că voi fi la limită, dar nu trebuia să depășesc acei 1.000 km recomandați.

Totuși apariția mesajului la fiecare pornire te face să acționezi. Astfel am trimis mail de pe drum. Un lucru simplu se transformă ușor într-unul complicat când nu ai informații dinspre partener.

După 1-2 zile suni. Nu primești un răspuns, dar nici nu ești sunat înapoi. Începi să te întrebi de concedii, etc. Într-un final, după discuții cu colegi #konași reușești să faci programarea aproape la o săptămână de la prima iterație. E-mail-ul se poate redirecta sau se poate pune un mesaj automat, telefonul poate fi redirectat spre o persoană care rămâne responsabilă, etc…

Dar nu e așa că ne întrebăm de ce Hyundai nu pune la dispoziția reprezentanțelor și a proprietarilor de mașini o aplicație în care să poți face aceste programări? Am mai scris în articolul #konașii: săptămâna #29 și comunicarea cu Hyundai comunicarea greoaie cu HAR. Oare e valabilă o comunicare la fel de defectuoasă între importator și reprezentanță? Oare același comportament în au cele 2 entități și în alte țări? Serviciile post vânzare cred că sunt ceva mai importante decât vânzarea propriu zisă. Fidelizarea o poți realiza doar dacă:

  • unitățile de service sunt la fel de ‘empatice’ ca vânzarea inițială;
  • consultantul revine cu oferte de buy back;

Cum altfel închizi cercul pe care orice companie și-l dorește, adică păstrarea clientului. Poate sunt prea idealist. Pe voi ce argumente v-ar ține fideli în relația cu o marcă anume?

Săptămâna #34

Încheiem săptămâna #34 cu puțin peste 4.500 km parcurși și un consum de 12.8 kWh/100km. Revenim astfel la un consum normal pentru perioada aceasta.

Codruț a parcurs cea mai mare distanță, iar Titus a obținut del mai bun consum în această săptămână.

Observăm și pe graficele care reprezintă consumul mediu, dar și pe cel al domeniului de consum impactul unui drum lung făcut într-un mare procent pe autostradă. Reamintesc și echiparea mașinii mele cu un portbagaj/cutie de plafon pe perioada celor 2 săptămâni cu un consum ridicat.

Vedem și informările primite din partea #konașilor în cele ce urmează.

Titus (SB)

Mulțumim Titus!

După cum ați văzut în articolul Proiectul Electromobilitate – aniversări de 1, 2, 3 ANI! Titus a încheiat al 3-lea an de raportare a datelor săptămânal.

Săptămâna #34:

  • distanță: 913.9 km
  • consum mediu: 11.1 kWh/100km

Vom continua să ne revedem cu Titus în raportările lunare.

Daniel (CJ)

Pentru săptămâna 21-27 august Kona a acumulat următoarele date:

  • 511.8 km parcurși
  • consum mediu 12.1kwh/100 km
  • cost 0 lei
  • 75kwh încărcați în total

Codruț (MM)

Săptămâna #34:

  • distanța parcursă: 1225.3 km
  • consum mediu: 13.2 kWh/100km
  • energie consumată: 161 kWh
  • temperatura de rulare: 22~ 37°C
  • costuri încărcare: 40 lei

Florinel (TM)

În săptămâna 21-27 august am parcurs 753.9 km cu un consum mediu de 14.3 kWh/100km.

Gabriel (MS)

Saptamana  #34 a arătat așa:

Distanță parcursă: 885.6 km
Consumul mediu: 12.9 kWh/100 km
Încărcare: doar acasă, din panouri fotovoltaice

Distanța parcursa săptămâna aceasta e împărțită astfel:

  • Naveta: Luni – vineri
  • Sâmbătă – o ieșire La Găvane, în Poiana Aiudului (niște “piscine” naturale, săpate in stâncă). Foarte frumoasa zona, liniștita și perfecta pentru o baie în timpul verii. O vizită la Cascada Șipote, aflată în apropiere, apoi mai multe obiective pe drumul spre casă: Castelul Cavalerilor și satul Rîmetea.
  • In rest, o ieșire scurtă la Cluj Napoca, duminică.

Cosmin (CJ)

Săptămâna #34:

  • distanță parcursă: 229.5 km
  • consum mediu: 13.3 kWh/100km
  • viteză medie: 49.4 km/h
  • temperatură medie: 25.3 °C

Am circulat pe traseul de navetă Jucu-Cluj-Jucu. Aprovizionare, copii la ore de instrument sau la petreceri. Cum probabil ați văzut au fost publicate 2 articole în care expun experiența din acest an pe drumul spre și dinspre Croația. După trecerea de 59k km mașina m-a tot anunțat că vrea revizie:

Am reușit să o programez (greu, oamenii fiind prin concedii) pentru marți, 29.08. Tot la Baia Mare. Încă nu am un deviz, sper sa-l am înainte de a ajunge în Baia Mare.

Am încărcat de la soare, cât a fost producție. Tot mă perpelesc să achiziționez o stație care să știe să balanseze. Balansez și eu între Lektri.co si V2C Trydan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.