Tesla la Vatra Dornei

Ieri ați aflat de participarea campioanei mondiale a înmatriculărilor din 2022, Tesla Model Y, la întâlnirea pasionaților de automobile electrice din Țara Dornelor.

Cristian (Brașov) a trecut recent de pragul primilor 10.000 km, când și-a depănat impresiile într-un foarte interesant material:

Astăzi, cu o zi înainte de evenimentul ce demarează Sâmbătă 18 februarie, ora 10, la Vatra Dornei, facem cunoștință cu colegii ce vor expune sora mai mică din familia Tesla, Model 3. Deși sunt aproape identice la exterior și interior, cele două exemplare M3 de la Vatra Dornei sunt în realitate radical diferite.

  • Marius (Câmpina) vine cu un Model 3 Standard Range cu tracțiune spate, care va trece de 52.000 km la bord (începând din luna Septembrie 2021) până ajunge la locul de întâlnire.
  • George (Sibiu) aduce la Vatra Dornei varianta Long Range cu tracțiune integrală, pe care a luat-o în primire de la reprezentanța din Bucuresti cu un an mai tarziu decât Marius, și a cărei evoluție este descrisă în cronicile săptămânale și bilanțurile lunare ale echipei Tesla.

Cu trei colegi prezenți la eveniment, Tesla este bine reprezentată la întâlnirea cu pasionații de automobile electrice din Nordul țării. Interesant este că doi, Marius și Cristian, se află la cel de al doilea model electric și amândoi și-au început cariera electromobilistică cu modele ale grupului VW, înainte de a trece la Tesla.

Prima electrică pentru Cristian a fost Skoda Enyaq, despre care am scris că va reveni în proiect cu noul proprietar din Bacău. Pentru Marius, prima dragoste electrică a fost Buburuza (VW e-Up!) cu care a străbătut țara în lung și lat, pentru a dezminți bârfele care o categoriseau ca mașină de oraș.

Întâlnirea celor doi colegi în cadrul proiectului Electromobilitate a dus la călătorii electrizante în tandem, relatate în detaliu de protagoniști:

După un rămas bun de la Buburuză cu tristețe în glas (VW E-Up – Finalul primului capitol!) în iulie 2021, la doar trei luni Marius a inaugurat o nouă serie de articole, statistici și lecții învățate la volanul unui Model 3 (EVA – Un nou capitol electromobilistic).

Pe lângă călătoriile, devenite obișnuite în comunitatea proprietarilor de automobile electrice, în Bulgaria, Grecia, Croația, Slovenia, Ungaria și Austria, Marius și Elena au ajuns în vara anului 2022 în Alpii elvețieni și Dolomiti.

Serialul publicat după aceste drumeții spectaculoase de peste 5000 km este în același timp o sinteză a bucuriei descoperirii munților în tăcerea unui electro-mobil, cât și o statistică amplă despre încărcare și costurile în rețeaua europeană Supercharger, ce poate fi un ghid pentru cei ce vor porni pe trasee asemănătoare.

Selecția câtorva articole din cele 57 scrise de Marius pentru blogul electromobiliștilor nu ar fi completă fără descrierile altor evenimente la care au participat EVA cu Marius la volan.

Dacă mai adăugam și faptul că Marius și-a introdus fratele, cu un Hyundai Kona, în comunitatea tăcută și fără fumuri a proiectului Electromobilitate, aveți suficiente motive să-l căutați în grupul participanților la evenimentul de la Vatra Dornei și să vă întindeți la o „șuetă a electronilor”, cum bine zice colegul nostru Cristi Tudor de la România electrică.

2 Responses

  1. Petru spune:

    Bună ziua, doresc sa particip la eveniment, cu un Hyundai Kona 64 kw 2019 , printre primele apărute în țară. Piatra Neamț.

  2. Dan Boboescu spune:

    Va așteptăm cu mult drag. Veți întâlni alți trei proprietari de Kona, care si-au confirmat participarea din Băilești, Sibiu și Brașov cu care suntem siguri ca veti avea multe de povestit. Să ne vedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.