Polestar extinde gama pentru primul model 100% electric

După trei plimbări cu Polestar 2 și ruda apropiata Volvo XC 40 recharge, am devenit un mare fan Polestar și acest lucru nu mai poate fi un secret, fiindcă am dedicat mai multe articole modelelor rezultate din colaborarea Volvo – Geely, scoțând în evidență performanțele, interioarele și sistemul de operare.

Faptul că nu sunt singurul fan Polestar 2 și Volvo XC 40 rezultă din statisticile de înmatriculare, unde cele două modele premium s-au instalat în top 10 încă de anul trecut și continuă să câștige noi adepți, pe măsură ce livrările din Belgia (Volvo) și China (Polestar) încearcă să țină pasul cu cererea.

Extinderea gamei de modele Polestar 2

Părinții Polestar nu au făcut vreodată un secret că Model 3 a fost în centrul atenției pe întreaga durată de proiectare. Următorul pas, anunțat într-un comunicat de presă în 13 aprilie, este cel de a diversifica gama de modele, aplicând o lecție din strategia de produs și chiar terminologia utilizată de Tesla.

Astfel, pe lângă modelul cunoscut, denumit long range, dual motor, Polestar va oferi o variantă long range, single motor (tracțiune față) și o variantă standard range, single motor, acoperind o gamă de prețuri de la 40.000 la 60.000 euro (preț Germania, înainte de subvenții).

Până la omologarea celor două noi variante, ne vom mulțumi cu informațiile cuprinse în comunicatul de presă, care nu specifică masa proprie și detaliile despre încărcare, criterii de alegere foarte importante pentru electromobiliști.

Prin combinația de motoare, acumulatori și pachete opționale, Polestar 2 va deveni atractiv pentru un număr mai mare de clienți, chiar dacă cifrele de înmatriculări globale realizate de Model 3, rămân un vis prea îndepărtat pentru alți concurenți. Împreună, fiecare automobil electric indiferent de producător, contribuie la o lume mai bună, mai liniștită și mai curată.

Variants and packsReference pricing based on German market (excluding incentive and handover)
Long range Dual motorEUR 51,500
Long range Single motorEUR 48,500
Standard range Single motorEUR 45,500
Performance PackEUR 6,000
Plus PackEUR 4,500
Pilot PackEUR 3,500
Sursa: comunicat Polestar

După acest pas, este ușor de ghicit că în curând atât SUV-ul Volvo XC 40 recharge, cât și viitorul sedan Volvo C 40 vor fi disponibile în cel puțin trei combinații de motoare și acumulatori, întărind poziția Volvo – Geely – Polestar pe piața automobilelor 100% electrice.

Alte articole despre Polestar 2 și Volvo XC40 recharge:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.