Dacia Spring la începutul primului sezon rece

Un articol publicat în urmă cu o lună: Dacia Spring – ce aduce sezonul rece pentru noii proprietari? informa proprietarii de Spring despre particularitățile exploatării unui automobil electric în sezonul rece, cu ajutorul a trei cazuri de utilizare.

În paragraful de concluzii avertizam:

Așa cum au dovedit cele trei cazuri de utilizare și comparația între Kona electric și hibrid, consumul CREȘTE semnificativ în sezonul rece.

Pe lângă impactul financiar, la orice model electric vom constata o scădere a vitezei de încărcare. După primele săptămâni reci, fiecare va găsi reglajele optime pentru confortul personal.

Rezultate comparative Spring – Citigo

Începând cu testul paralel de la Timișoara în primul sfârșit de săptămână după achiziție, cu ajutorul lui Marcel (HD), Doina și Wiwi (TM) suntem în măsură, după cinci săptămâni de utilizare, să anticipăm comportamentul Daciei Spring cu mai multa acuratețe.

În această perioadă Marcel a parcurs aproape 3000 km cu un consum mediu de 13.1 kWh/100 km, printr-o combinație de drumuri în zona Brad – Deva și câteva călătorii mai lungi la Timișoara, Sibiu și Cluj.

Doina și Wiwi urmează rutina zilnică, naveta dintr-o comună aflată în apropiere de Timișoara până în oraș și au acumulat cu Citigo în aceeași perioadă 1119 km, cu un consum mediu de 10.4 kWh/100 km.

Privite în detaliu, valorile săptămânale pot varia cu mai mult de 25% depinzând până în prezent cel mai mult de viteza de deplasare.

Pe baza valorilor realizate în primele cinci săptămâni este foarte probabil să înregistrăm în curând valori de consum mediu săptămânal peste 20 kWh/100 km pentru Dacia Spring, care vor deveni alte motive de nemulțumire, discutate intens în grupurile din media socială, până spre primăvară.

În realitate, fenomenul nu este unic pentru Spring și nici măcar pentru mașinile cu tracțiune electrică, iar impactul acestui model simplu, practic în înghesuiala din orașe și mai mult ca orice altceva ACCESIBIL unui număr mai mare de clienți, se va vedea în statisticile de înmatriculare pentru anul 2021.

Alte articole despre variația și cauzele creșterii consumului iarna:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.