Lecții despre Dacia Spring din Franța

Deși cea mai mare piață auto europeană este de departe Germania, iar cea mai avansată din punct de vedere electromobilistic este Norvegia, am ales să aruncăm o privire mai atentă la înmatriculările din Franța în primele 11 luni ale anului, ce se încheie peste o săptămână.

Înmatriculări Norvegia – vise electromobilistice

Norvegia rămâne nirvana mobilității electrice și în 2022, atât prin durata și consistența subvențiilor și a surselor de energie verde, cât și prin interesul producătorilor de a livra cele mai noi modele electrice în cantități cât mai mari.

O privire rapidă la Top 10 indică doar modele crossover de dimeniunsiuni mari, cu excepția Polestar 2. Un alt element comun este prețul ridicat al câștigătoarelor, pe care însă scutirea de TVA la achiziție le face cu mult mai atractive decât modele cu preț mai accesibil.

Inmatriculări Germania – de la Model Y la Dacia Spring

Sursa: Clean Technica

Inmatriculările pe cea mai mare piață europeană sunt conduse tot de Model Y, dar spre deosebire de Norvegia, în Top 10 și-au facut loc Fiat 500e și Dacia Spring, reprezentând gama celor mai mici și printre cele mai accesibile modele la ora aceasta în Europa.

Inmatriculări Franța – electromobilitate cu bugete rezonabile

Sursa: CleanTechnica

Franța promitea după primul lockdown din 2020 să devină liderul european al mobilității electrice și a fost prima țară care a majorat subvențiile pentru producție și achiziție. Progresul este vizibil și în prezent înmatriculările de modele electrice reprezintă 15.2% din cele de automobile noi.

Pentru a clarifica discrepanța între ambiții și posibilități este bine de știut că în aceeași lună în Germania procentul era 22.3%, în Suedia 42.5% iar în Norvegia a depășit 80%.

Axați pe modele compacte și mici, cei doi producători locali, Peugeot și mărcile afiliate (Citroen, Opel, Vauxhall) și Renault au dominat înmatriculările cu modele mai apropiate de bugetele cumpărătorilor. Și în Franta și-a croit un loc în Top 10 Model 3 și Y, dar majoritatea mașinilor achiziționate de clienții frencezi au fost Peugoet e208, Dacia Spring și Fiat 500e.

Ascensiunea rapidă a noului Megane, care a depășit Twingo și Zoe, este un semn bun pentru piața franceză, dar lecția majoră este că Dacia Spring poate ocupa un loc pe podium într-o piață competitivă, bine aprovizionată cu mașini din toate categoriile de performanță și preț.

Am ținut să subliniez prezența Springului atât în clasamentul francez cât și cel german, pentru a tempera criticile celor ce continuă să afirme că acest model produs în China are succes în Romania doar fiindcă a fost botezat Dacia.

Spring acoperă foarte economic, tăcut și fără poluare, nevoile de transport pe distanțe scurte, iar prețul de achiziție mai accesibil (după subvenție) a deschis ușa spre universul electromobilității pentru zeci de mii de persoane, care fără Spring ar fi așteptat mult și bine până la achiziția unui model electric.

Faptul că Mihai și Marcel demonstrează că Spring-ul poate fi utilizat (cu timp și foarte multă răbdare) și pentru aventuri la drumuri lungi, nu reprezintă norma de utilizare, dar adaugă culoare legendelor în curs de scriere cu și despre Spring.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.