Bilanț luna iulie – călătorii electrice în străinătate

Deși compoziția echipei rămâne fluidă, unele modele fiind vândute de colegii noștri în luna iulie, iar altele noi înrolate în proiectul Electromobilitate, totalul kilometrilor monitorizați în fiecare lună de vară din acest an a depășit 100.000 km.

Acest efort colectiv de colectare sistematică a datelor, duce la acumularea rapidă de informații despre utilizarea zilnică a mașinilor electrice, iar pe măsură ce odometrele trec de numere tot mai respectabile cu șase cifre, aflăm mai multe detalii despre fiabilitatea modelelor participante.

MULȚUMIM colegilor pentru generozitatea cu care își donează timpul, pentru a face mai multă lumină în subiectele controversate despre conviețuirea cu noile vedete ale mobilității electrice.

In luna iulie 2024 echipa noastră a raportat un parcurs record de 108.368 km, acumulat în bună parte în timpul excursiilor de vacanță în străinătate.

  1. ID.3 cu chef de drum – EP 1Marcel (VW ID.3, Cluj)
  2. In vacanță cu tigaia electricăGeorge (Kona, Târgoviște)
  3. ID.3, Megane și MG 4 XPower – încă o electrică spre Grecia
  4. Model Y Road Trip: Serbia-Croația-Slovenia-Italia (primul episod)Alexandru (Model Y, București)
  5. Model Y Road Trip – revenirea acasă din Italia (episodul 2)
  6. Săptămâna #28 și călătorii lungi cu electricaCosmin (Kona, Cluj)
  7. Model Y cu rulota pe traseul Agigea – SibiuOctavian (Model Y, Sibiu)
  8. În concediu la Sunny Beach cu Dacia Spring. 232 lei pentru 1566 kmMihai (Spring, Fălticeni)
  9. Călătorie spre Alanya cu Tesla Model 3 LR (episodul 1)Andu (Model 3 LR, București)
  10. Întoarcerea din Alanya cu Tesla Model 3 LR (episodul 2)Andu (Model 3 LR, București)

In plus, prin contribuția celor doi noi colegi Silviu (Megane, Arad) și Florin (MG 4, Constanța), ce ni s-au alăturat în luna iulie, echipa noastră a atins 99 participanți, începând din 2019. Împreună, colegii noștri au transmis experiențele acumulate după mai mult de 3.4 milioane km la volan, descrise în peste 3.000 articole publicate pe blog.

Cine va fi purtătorul tricoului cu #100 al echipei de voluntari din cadrul proiectului Electromobilitate?

Ce modele au participat la proiect în luna iulie?

Parcul auto electric monitorizat în cadrul proiectului sau ”mini-flota din garajul nostru virtual”, include opt modele din Top 10 al clasamentului de înmatriculări BEV în România pentru prima jumătate a anului 2024. Dacă dețineți un Ford Transit sau BMW i4 vă așteptăm cu drag alături de echipa noastră pentru următoarele 12 luni de colaborare la proiectul Electromobilitate.

Sursa: RO e-mobility index publicat de lektri.co

Cele 16 modele participante la bilanțul lunii iulie au un total de peste 2.3 milioane km la bord, ceea ce reprezintă garanția informațiilor bine documentate prin experiențe acumulate direct la volan:

  1. Hyundai Kona – 10 participanți din Sibiu, Cluj, Câmpina, Dej, Baia Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Târgoviște, Bolvașnița (jud. CS)Arad (în ordinea înscrierii în proiect);
  2. Tesla Model 3 SR –  6 participanți din Câmpina, Săbăreni, București, Craiova, Chiajna și Timișoara;
  3. Tesla Model 3 LR – 2 participanți, București și Motor City (SUA);
  4. Tesla Model Y – 3 participanți din București, Brașov și Sibiu;
  5. VW ID.3 – 5 participanți din București (2), Cluj (2) și Timișoara;
  6. Dacia Spring – 4 participanți Fălticeni (2), Pitești și Iași;
  7. Peugeot 208 – 2 din Timișoara și București;
  8. IONIQ 5 – 2 din Timișoara;
  9. Renault ZOE – 2 din Crivina (jud. PH) și Târgu Mureș;
  10. Renault Megane – 2 din Deva și Arad;
  11. Skoda Citigo – Timișoara;
  12. Fiat 500e – Timișoara;
  13. Volvo XC40 – București;
  14. Audi e-Tron – Bacău;
  15. Kia Niro – București;
  16. MG 4 – Constanța;
Albastru – localități de reședință
Roșu – evenimente de promovare a mobilității electrice

Parcursul, consumul și costul cu încărcarea din luna iulie

Așa cum subliniem în fiecare lună, toți participanții la proiect sunt încurajați să utilizeze mașinile după nevoile și preferințele personale, proiectul Electromobilitate având scopul să colecteze date de la bord, ce rezultă în urma celor mai diferite moduri de utilizare ale ”electricelor” personale.

Parcursuri lunare cu mult peste 3.000 km dovedesc că utilizarea ideală din mediul urban și pentru navetă, poate fi extinsă după nevoi la excursii lungi și foarte lungi, așa cum ați aflat în repetate rânduri din articolele de călătorie scrise de colegii nostri.

Aspectul care continuă să intrige cel mai mult ne-utilizatorii de electrice este costul energiei. Dincolo de eficiența superioară, în ecuație există mai mulți factori legați de sursele diferite de încărcare. Costurile cele mai mari rezultă în general în timpul excursiilor în străinătate, iar cele mai mici sunt raportate de colegii ce au posibilitatea să încarce acasă de la panouri fotovoltaice sau la locul de muncă, acolo unde angajatorul achită energia consumată.

Dacă sunteți interesate/interesați să aflați mai multe detalii direct de la proprietari, vă așteptăm cu drag la următoarea întâlnire cu publicul, organizată la Deva în 21 septembrie între orele 10 și 12 pe platforma din fața Primăriei.

Să ne vedem cu bine la o poveste despre vehicule electrice și roboți, alături de elevii din echipa de robotică de la Colegiul Național Decebal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.