La revedere Zoey!

Echipa ZOE, din cadrul proiectului Electromobilitate, a pornit la drum cu Radu, Andra și Darius anul trecut și a crescut la cinci participanți în 2021, acoperind foarte bine zonele geografice Ploiești – București, Suceava – Gura Humorului, Târgu Mureș și Timișoara.
Andra coboară cu Zoey în tandem de la Păltiniș la Sibiu, 3 oct 2021

Între mesajele transmise de proprietari la începutul săptămânii a venit și vestea că Zoey, îndrăgita vedetă franceză cu care Andra și Darius au bătut drumurile țării și au fost de două ori în Grecia, a pornit spre județul Mureș, alături de noii proprietari.

Pentru proiectul Electromobilitate Zoey a însemnat o sursă permanentă de informații extrem de utile, pe care Darius le-a distribuit în numeroase articole scrise cu multă pricepere și acompaniate de video. Conținutul lor cuprinde domeniile de interes pentru oricine se gândește la achiziția unui Renault ZOE și acoperă domenii atât de variate ca autonomia în toate anotimpurile, viteza de încărcare în diferite condiții, comportamentul la munte și la mare și problemele de soft ce au dat bătaie de cap lui Darius, IT-ist de profesie.

Condusă de doi șoferi cu experiență, Zoey a înregistrat variația de consum tipică oricărui automobil, cu creșteri mai accentuate la temperaturi coborâte și drumuri scurte în oraș. Nemulțumirile lui Darius, legate de modul în care Zoey indică consumul la bord, comparativ cu aplicația utilizată, sunt bine documentate în seria de articole publicate.

Ne luăm rămas bun de la încă un participant la proiectul Electromobilitate, care a fost prezentat în showroom-ul nostru virtual. De altfel din cele cinci modele expuse în showroom, trei (Ioniq, e-Up și Zoe) au pornit la drum alături de noi proprietari din țară sau Bulgaria.

Alte informații primite de la colegii din echipa ZOE

Ciprian – Suceava

Zoe a făcut 627 km săptămâna trecută, friguț la Gura Humorului, preîncălzire dimineața și după amiază.

 • Viteză medie 52 km/h
 • Consum 15.6 kWh/100 km

Eu aștept Spring-ul însă e pentru tata. M-a îmbătrânit așteptarea asta și m-a făcut să urăsc Dacia pentru ordinea fără logică pe care au aplicat-o în livrări.

Am primit un singur răspuns la întrebările mele, că alocările s-au făcut centralizat și nu la dealeri. Oricum, rușine Dacia!

Radu – Ploiești

Datele de exploatare ale lui ZOE în intervalul 11-18.10.2021, sunt:

 • Parcurs:  917 km
 • Viteza medie:  47.8 km/h
 • Consum mediu:  15.2 kWh/100 km
 • Costuri alimentare:  22 lei

A fost destul de brusc o săptămâna umeda, întunecoasă și rece, cu destul de multă ploaie și temperaturi cam de iarna, ceea ce a influențat consumul mai mare și o autonomie redusă simțitor.

Programul meu e încă neschimbat și cu toate inconvenientele, încerc sa fac o figură frumoasă și să utilizez EV cât mai eficient.

In altă ordine de idei, abia aștept livrările de Spring, să se umple străzile (și stațiile de încărcare…) de electrice. După unii, asta ar cam fi valul trei de electrice….! In cazul ăsta, la cât mai multe și mai mari..!

Marton – Târgu Mureș

Săptămâna trecută Zoe a parcurs 425 km cu un consum fix de 14 kWh/100 km, ușor în creștere, folosim încălzirea. Viteza medie de deplasare a scăzut la 29 km/h pentru că o artera principală din Targu Mures este reasfaltată și sunt ambuteiaje mari. 

Acum sa trecem la anvelope. 

După ce am revenit de la întâlnirea de la Păltiniș am observat franjuri la cele două anvelope din față și în exterior și în interior, pe ambele anvelope. Gumele au fost produse în săptămâna 38 din 2020, și aveau 8000 km la bord. 

Am luat legătura cu firma care mi le-a vândut, și ei la rândul lor cu producătorul. Când a aflat producătorul că pe ambele părți s-a intamplat, a aprobat stornarea banilor. 

Dar, am postat în grupuri de Zoe pozele cu gumele, în grupuri din RO și din Ungaria, și au apărut mai multe persoane care au probleme cu anvelopele all season, și cam toți au zis că e din cauza cuplului mare, și condusul sportiv în viraje.

Așadar, fără vreun clasament anume, sunt trei tipuri de anvelope despre care avem informație că au avut de suferit pe ZOE, toate sunt all season:

A. Cooper Discoverer All Season 195/55R16 91 H
B. Michelin CrossClimate+ XL 195/55 R16 91HC.
C. Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 195/55 R16 87H

Consumul mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici am adăugat variația din ultimul an pentru consumul raportat de participanții la proiectul Electromobilitate.

La revedere Zoey!
Ne vom aduce aminte cu drag de anul petrecut împreună prin intermediul articolelor scrise de Darius:
 1. Cu mașina electrică (Zoey) în Grecia, episodul 2: Thassos – Timișoara în 22 h
 2. Cu mașina electrică în Grecia, episodul 1: Timișoara – Thassos
 3. Aplicația Carge (toate stațiile la un loc) și o călătorie la Viscri cu Zoey
 4. Peste 400 km range cu Renault Zoe?
 5. Cum e viața la bloc cu o mașină electrică
 6. Autonomia odată cu încălzirea vremii la Renault Zoe
 7. Încălzirea și temperatura bateriei la Renault Zoe ZE50, pe timp de iarnă
 8. Renault Zoe ZE50: autonomie iarna la munte
 9. Renault Zoe ZE50: autonomie iarna pe autostradă
 10. Test de consum: anvelope all-season vs anvelope de vară pe Renault Zoe ZE50
 11. Naveta pe timp de iarnă (la -4 °C) cu Renault Zoe ZE50?
 12. Cu Renault Zoe la drum lung de Revelion
 13. Un alt test cu mașina electrică la munte, acum cu Zoe ZE50 [+VIDEO]
 14. Ea este Zoey, prima noastră mașină electrică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.