Mărțisor 2023 – Mulțumim tuturor electromobilistelor

Încercarea de a afla ce le place doamnelor și domnișoarelor cel mai mult, la deplasarea cu un automobil electric, are de multe ori rezultate neașteptate.

De exemplu, soția mea după ce parcurs mai mult de jumătate din cei peste 110.000 km acumulați de TM 3 (Tesla Model 3, LR, rwd) începând din noiembrie 2018, răspunde invariabil la întrebările despre utilizarea unui automobil electric cu două preferințe:

  • încărcarea în garaj (sau mai explicit eliminarea drumurilor la pompă, a contactului cu „robinetul” de benzină și a mirosurilor);
  • pre-condiționarea în garaj, indiferent de anotimp.

Roxana, fiica noastra, utilizează tot un Model 3 LR rwd începând din martie 2019 și a parcurs mai mult de 85.000 km la volan. Fiind o ecologistă convinsă, pentru ea semnificația mașinii electrice, încărcată de la soarele arzător din Nevada, înseamnă o contribuție personală la o lume pe care o dorește mai bună, mai curată și liniștită.

Chiar dacă entuziasmul din prima perioadă, atunci când a scris patru articole pe blog, a dispărut, convingerea că este pasul corect pentru mediu, dar și pentru buzunarul propriu, s-a concretizat de curând prin achiziția unui Model Y.

Despre contribuția electromobilistelor la proiectul nostru

Opiniile și contribuțiile la informarea doamnelor și domnișoarelor interesate de mobilitatea electrică au demarat cu puțină istorie și un sondaj de opinie adresat conducătoarelor în februarie 2020.

Numărul autoarelor pe blog nu a crescut semnificativ în ultima perioadă, dar interesul cititoarelor pare să fie tot mai mare pentru subiectele abordate și experiențele împărtășite de alți proprietari.

Google ne informează că mai mult de un sfert din audiența blogului la începutul anului 2023 este formată din actuale și sperăm viitoare electromobiliste, în creștere față de anul trecut.

Primele opinii, culese sub formă de interviu de la utilizatoare de modele electrice, Krisztina Suma, Daniela David și Lala Muresan, le găsiți în următorul articol:

Alte două interviuri au fost transcrise de Tudor pentru Laura, al cărei Peugeot e-208 împlinește în curând trei ani, fiind cea mai veche mașină care a participat continuu, cu informații săptămânale, la proiectul Electromobilitate, și de Darius pentru Andra.

Contribuții și articole scrise de colegele noastre

Fără să uităm să mulțumim mai întâi pentru contribuția majoră, în faza de început a proiectului Electromobilitate la Sibiu din partea echipei Porsib, în frunte cu Luci și Roxana, am listat articolele scrise de utilizatoarele mașinilor monitorizate în cadrul proiectului.

Indiferent ce model vă interesează, veți găsi cu siguranță informații utile din experiența de zi cu zi a proprietarelor actuale.

Doina

Georgiana

Gabriela

Klara

Lala

Roxana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.