Mulțumim Alexandru pentru toate informațiile utile transmise în primul an de colaborare

În urmă cu un an, Alexandru iși făcea debutul pe blog cu primele Impresii după 2.800 km de iarnă cu VW ID.3 1st Edition Max. Între timp a devenit un prolific autor, care a publicat 18 articole, acoperind o gama largă de subiecte legate de VW ID.3 și de mobilitatea electrică în general.

Sistematic și bine documentat, Alex își bazează afirmațiile pe date obținute din teste și măsurători pe care le execută cu acuratețe și le repetă în compania unor colegi cu aceeași pasiune pentru automobile electrice.

Teste paralele

Testele la viteză constată împreună cu alți proprietari de ID.3, sau în compania lui Marius cu Model 3, rămân materiale valoroase ce-i poartă semnătura, cu atât mai mult cu cât utilizează un format mixt, scris și video, de comunicare a experiențelor.

Deși este în general mulțumit de ID.3, Alex subliniază în unele articole deficiențele de soft, documentând meticulos erorile apărute la bord sau în aplicație. Sezonul 2021-2022 este a doua iarnă trăita alături de năstrușnicele obiceiuri legate de încălzirea acumulatorului, cu care l-au trimis proiectanții pe ID.3 la drum. Alex a menținut valorile de consum mediu în limite rezonabile, cum de altfel a procedat și în timpul #RO1000Challenge, unde a mers în paralel cu Cosmin (ID.3), Paul (Kona) și Andrei (Kona).

Poziționarea consumului mediu realizat de Alexandru (curba dublă albastră) în domeniul de consum al echipei VW ID.3

Acțiuni de promovare a electromobilității

Pe lângă aventura de 1000 km, #RO1000Challenge, Alex a răspuns prezent la acțiunile de promovare a mobilității electrice organizate în cadrul proiectului Electromobilitate (ElectRoMania și Circuitul Sibiului) și cele convocate de alți promotori înfocați, cum sunt Cristi, Ciprian și echipa AERO.

Pentru întâlnirea din 5 martie de la Reșița, Alex bate drum lung de la București, pentru a se alătura celor ce doresc să-și exprime recunoștința pentru oficialitățile locale, care au instalat stații de încărcare gratuite în oraș și promovează taximetria electrică.

Excursii în țară și străinătate

Un alt capitol al contribuțiilor personale la zestrea de experiențe acumulate în cadrul proiectului Electromobilitate sunt călătoriile electrice din țară și Bulgaria. Cu sfaturi utile și raționale, Alex dovedește că se pot întreprinde călătorii lungi cu ID.3 în orice anotimp, câtă vreme scopul este bucuria de a călători, nu doar graba de a ajunge la destinație.

La fel ca în viață, unde destinația finală nu este prea atractivă, dar bucuria fiecărei zile trăită frumos compensează zbuciumul cotidian, călătoriile electrice sunt o încântare, atunci când alunecarea tăcută și curată aduce satisfacția unei contribuții cât de mici la o lume mai bună.

În acest spirit, unul din articolele preferate publicate de Alex în 2021 rămâne Călătorie în luna de miere cu ID.3, în care ne povestește cum și-a plimbat aleasa inimii prin țară cu o caleașcă albă trasă de cai ce se hrănesc cu electroni.

Mulțumim Alex pentru contribuțiile valoroase la proiectul Electromobilitate și pentru cele ce vor urma!

Articole publicate de Alexandru in primul an:
 1. VW ID.3 – cum se poate încălzi acumulatorul în timpul încărcării?
 2. #RO1000Challenge – 1000 km electrici în România în 17 ore?
 3. VW ID.3 – consumul este afișat eronat iarna?
 4. VW ID.3 – Temperatura, încălzirea bateriei și viteza de încărcare pentru varianta de 58 kWh
 5. VW ID.3 și Tesla Model 3 – test paralel la 90 km/h
 6. VW ID.3 – excursie de la București la Miercurea Ciuc
 7. Primele impresii cu Dacia Spring la șueta electronilor
 8. Cum am confecționat un prelungitor pentru încărcarea ID.3 – ului
 9. VW ID.3 – test de consum la 90 km/h (ediția a II-a)
 10. VW ID.3 – detalii despre acumulatorul de 58 kWh
 11. Călătorie în luna de miere cu ID.3
 12. Viața cu ID.3 și o excursie în Bulgaria
 13. Test paralel cu VW ID.3 la viteză constantă
 14. Experiențe cu ID.3 – alarmă falsă
 15. VW ID.3 la munte – între plăcere și durere (soft)
 16. Test de consum la 90 km pe oră cu VW ID.3
 17. 5 lucruri care îmi plac la VW ID.3
 18. Impresii după 2.800 km de iarnă cu VW ID.3 1st Edition Max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.