Skoda Citigo – după doi ani de participare la proiectul Electromobilitate

Dacă ieri povesteam despre Radu și cei 84.000 km parcurși cu Renault ZOE în doi ani de la achiziție, astăzi vom aniversa doi ani de colaborare la proiectul nostru cu Doina, Wiwi și Skoda Citigo.

Întâmplarea face că primul test drive electric pentru colegii noștri a fost cu Ionică (Hyundai Ioniq), primul automobil destinat test drive-urilor electrice din proiectul Electromobilitate. Comanda pentru Citigo era în curs de derulare la Cluj, iar la livrarea făcută de echipa de la ProCar Timișoara am participat cu bucurie și emoție.

În acești doi ani de experiențe acumulate cu Citigo, aspectele pozitive depășesc cu mult amintirea singurei defecțiuni întâmpinate, care a imobilizat din păcate pentru 47 zile mașina în service, până la livrarea piesei buclucașe. Participarea la teste paralele și la evenimentul de la Reșița, au făcut din micul Citigo o prezență activă în aspectele practice, de educare electromobilistică prin test drive.

Detaliile experiențelor celor doi șoferi, care evită să utilizeze în oraș Karoq-ul familiei, pentru a se strecura cu mai multă ușurință prin aglomerația din Timișoara cu Goe (cum a fost denumită cu drag Skoda electrică), le găsiți în seria de articole scrise de Doina și Wiwi, listate la final.

Sumarul celor doi ani de participare la proiect

Deplasările zilnice scurte, dintr-o comună aflată în spațiul peri-urban până la Timișoara, au rezultat într-un parcurs săptămânal mai mic de 300 km, cu două excepții de 350, respectiv 450 km.

După 16.616 km monitorizați în cadrul proiectului, consumul mediu rămâne imbatabil: 10.7 kWh/100km. Mașina fiind încărcată în exclusivitate la priza casnică din garaj, rezultă în costuri mai mici de 9 lei/100km pentru consumul mediu plus pierderile de încărcare (aproximativ 20%).

Variația consumului și a costurilor cu încărcarea în funcție de sezon, rezultă din graficul de mai sus, începând din iunie 2020. Tendința este descrescătoare, pe măsură ce modul ECO de conducere a fost adoptat de ambii șoferi.

Raport săptămânal Skoda Citigo transmis de Wiwi

Formatul săptămânal utilizat de Wiwi pentru transmiterea datelor indică variații mici pentru consumul motorului electric (coloana verde). În schimb, fluctuațiile mari ale energiei utilizate de instalația A/C (chenar roșu) iarna pentru încălzire și vara pentru răcire, în tandem cu energia recuperată (chenar albastru), generează variația tipică a consumului afișat la bord, între sezonul cald și cel rece, întâlnită în mai mare sau mai mică măsura la toate mașinilie din garajul nostru virtual.

MULȚUMIM Doina și Wiwi!

Cu mulțumiri pentru longevitatea în proiect, pentru experiențele relatate cu haz, meticulozitatea și punctualitatea colectării de date, le dorim celor doi electromobiliști, ce au evoluat sub ochii noștri de la electro-boboci la veterani ai proiectului, mulți kilometri fără probleme și multe satisfacții în continuare alături de Goe!

Articolul de bilanț scris de Doina: Skoda Citigo – doi ani cu Go.e
Contribuțiile lui Wiwi despre Citigo pe blog:
 1. Smart, VW e-Up! și Skoda Citigo – reîntregirea echipei mini după 47 de zile
 2. „Dragoste la prima pedală” – Skoda Citigo după 8 luni și 5000 km
 3. Skoda Citigo prima rechemare în service: Ce mai face GO-e?
 4. GO-e vs. GO-e – 6 teste de consum
 5. Dupa primii 1000 de kilometri cu Citigo – hoinareli, constatari si carcoteli
 6. Prima luna electrica cu Skoda Citigo-e iV
 7. Dilemele electro-bobocului
 8. (Skoda Citi)GO-e a prins aripi
 9. (Skoda Citi) Go-e si „electro-curiosii”
 10. Doamna si GO-e – primul consum masurat in oras cu Skoda Citigo
 11. El e Citigo-e IV
 12. Pentru ce este buna o masina electrica?
 13. Doi „electroboboci” si Ionica in hoinareala
Alte articole despre Citigo, pe lângă rapoarte săptămânale, ce acoperă ultimii doi ani:
 1. Dacia Spring, Citigo și VW e-Up! cu mai puțin de 7.50 lei/100km?
 2. Citigo, e-Up! și încărcarea cu energie electrică de la soare
 3. Skoda Citigo – „GO-e la cișmeaua cu electroni grăbiți”
 4. Skoda Citigo după un an și peste 7.000 km
 5. Skoda Citigo și VW ID.3 – săptămâna surprizelor neplăcute
 6. FOTOREPORTAJ: prima excursie electrica si incarcare rapida cu Skoda Citigo
 7. FOTOREPORTAJ – bun venit Skoda Citigo electric in garajul nostru virtual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.